Politieke agressie - N-VA Gooik dient op een jaar tijd al een tweede klacht in wegens vandalisme.

Op 15 november 2017

N-VA Gooik heeft op verscheidene plaatsen in Gooik borden gezet om hun pre-campagne kenbaar te maken. Zo wil de Gooikse N-VA de burgers van Gooik betrekken bij het beleid dat ze wil voeren. Blijkbaar wordt deze boodschap niet door iedereen gesmaakt, want de reacties nemen ongekende proporties aan.  Eind 2016 al werden de borden met nieuwjaarswensen van onze partij beklad in het centrum van Gooik.  Nu werden in Strijland de borden met de “Gooik spreekt!”-boodschap aangepakt door vandalen en werden de affiches middendoor geknipt.

 “Respect voor elkaars mening en eigendom zijn voor ons fundamentele principes waar blijkbaar niet iedereen zich aan kan houden. We hebben dan ook klacht ingediend bij de lokale politie en hopen dat de daders snel gevonden zullen worden.” zegt Kristoff Hemelinckx, fractieleider van N-VA Gooik. “We hadden liever gezien dat de daders in plaats van ons proberen monddood te maken, in debat zouden treden.”

Kristel Moonens is initiatiefneemster van de pré-campagne en vult aan: “Het is intriest dat onze poging om open te  communiceren over de toekomst van Gooik op zulke manier tegengehouden wordt. We willen Gooik net omvormen tot een mooie gemeente waar iedereen zijn mening kan geven. Deze vandalenstreken betekenen dat er mensen zijn die deze verandering tegen elke prijs willen vermijden!”

Door het grote succes van de al gevoerde bevraging besliste het team om gewoon door te gaan met de Gooikenaar te vragen naar zijn/haar idee hoe het met de gemeente verder moet. Dit wordt nadien omgezet naar punten in het beleidsprogramma van de partij of naar concrete acties op gemeenteraad of OCMW-raad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is