N-VA stelt Vreemdelingentaks voor in Gooik

Op 22 april 2017

Eind maart trad de Gemeentelijke Vreemdelingtaks van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in voege. Gemeentebesturen kunnen de taks invoeren om de administratieve meerkost van een afgeleverde verblijfsvergunning financieel te compenseren.

N-VA is tevreden dat het voorstel van Francken is omgezet in een wet en wil de Vreemdelingentaks ook in Gooik in werking laten treden.

"Uit cijfers van de gemeente blijkt dat Gooik 287 vreemdelingen met een verblijfsvergunning telt. Het afleveren, vervangen, vernieuwen of verlengen van zo'n vergunning is een ingewikkelde procedure. De extra werkuren die het gemeentepersoneel aan deze documenten besteed, kunnen in de toekomst vergoedt worden door de nieuwkomers zelf", verklaart gemeenteraadslid Steve Dehandschutter (N-VA). "We stellen voor om op elke afgeleverde verblijfsvergunning een taks van €50 te heffen en hopen hierbij op de medewerking van de verschillende fracties."

De gemeenteraad waar N-VA dit punt wil laten goedkeuren vindt plaats op dinsdag 25 april om 20u30 in de Balletzaal van Gooik.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is