Gooik voert forse belastingverhoging door

Op 18 december 2019, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting

Op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag werd een verhoging van de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing goedgekeurd door de meerderheid. N-VA Gooik stemde tegen.

De gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing worden berekend op het Kadastraal Inkomen. Deze opcentiemen stijgen van 787 naar 895, of een stijging van deze onroerende belasting met bijna 14%.

“Deze belastingverhoging is het gevolg van het mateloos verspillen van belastinggeld aan projecten zoals de zogehete zeilsculpturen op het dorpsplein in Gooik en het alsmaar duurder wordende plattelandscentrum Paddenbroek, projecten waarvan de Gooikenaar niet echt wakker ligt. De rekening van dit megalomane bestuur wordt nu aan de inwoner gepresenteerd.”, zegt N-VA fractieleider Steve Dehandschutter.

“Jammer genoeg zal deze belastingverhoging ook nu niet ten goede komen van de inwoners. Hoewel ieder gezin gemiddeld 100 EUR per jaar meer zal betalen, is er nog steeds geen geld voor de renovatie van de Muziekacademie in Gooik, de ondersteuning van de Gooikse handelaars of broodnodige wegenwerken. Met dit bestuur zijn we zeker niet aan de laatste belastingverhoging toe.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is