Voorzitter N-VA Gooik: van gevangenisdirecteur tot adviseur Minister Jambon!

Op 1 december 2014

Na het vormen van de Federale Regering kregen we met Jan Jambon een nieuwe minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, die eveneens vice-premier is. Minister Jambon kreeg daarnaast ook de Regie der Gebouwen onder zijn bevoegdheden.

De Regie der Gebouwen is de eigenaar en beheerder van alle gebouwen die de Federale Staat bezit, beheert en inhuurt.
Deze Regie staat ook in voor alle nieuwbouw en grote onderhoudswerken binnen de Federale Overheid. Voorbeelden zijn de nieuwe gevangenissen en de nieuwe gerechtsgebouwen die onlangs in gebruik genomen werden.

Daar Justitie met de gevangenissen en de vele gerechtsgebouwen de grootste klant van de Regie der Gebouwen is, werd aan de Gooikse N-VA-voorzitter, Kristoff Hemelinckx, zijn medewerking binnen deze beleidscel gevraagd. Kristoff Hemelinckx is al jaren binnen de FOD Justitie aan het werk als ingenieur en gevangenisdirecteur. Zo is hij al geruime tijd diensthoofd van de dienst Ondersteuning, Gebouwen en Veiligheid binnen de FOD Justitie. Maar nu waagt hij dus de overstap naar de beleidscel van Minister Jambon.

Kristoff Hemelinckx: “Het is een eer en een ongelofelijke blijk van waardering voor mij om dit te mogen doen. Niet enkel
voor de Regie der Gebouwen, maar ook voor de diensten waarvoor ze werkt, ben ik er zeker van een echte meerwaarde te kunnen betekenen. Ik ken de werking van de Regie der Gebouwen reeds meer dan 15 jaar, ik ken dus ook de gevoeligheden en de problemen. Ik zal al mijn energie gebruiken om de vele harde werkers binnen de Regie hun inzet optimaal te laten renderen!”

Het Pajottenland stuurt zijn zonen uit, dat is duidelijk. Misschien heeft de vorming van de nieuwe regering nog enkele
verrassingen voor onze streek in petto?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is