Succesvolle debatavond Ruilverkaveling Gooik

Op 19 september 2013

De debatavond die N-VA Gooik dinsdagavond organiseerde over de geplande ruilverkaveling kan niet anders dan een groot succes genoemd worden. De post lukte het niet de uitnodiging voor dit debat tijdig te verdelen, maar de organisatie slaagde er met eigen inspanning toch in om meer dan honderd belangstellenden op de been te brengen. Opvallend was ook de ruime aanwezigheid van gemeenteraadsleden van alle andere Gooikse fracties.

Acht verschillende sprekers, vertegenwoordigers van gemeente tot Natuurpunt en landbouwverenigingen, zorgden voor een geanimeerd debat dat voor veel nieuwe inzichten zorgde bij de aanwezige Gooikenaars. De gesprekken werden professioneel in goede banen geleid door Geert Vanhassel, eindredacteur van Ring-TV. Geen heikel punt werd uit de weg gegaan tijdens dit debat, en nadien kregen de aanwezigen nog ruim de kans om de laatste onduidelijkheden voor hen te laten toelichten tijdens een afsluitende vragenronde.

N-VA voorzitter Kristoff Hemelinckx reageert: “We zijn ontzettend blij dat we hier zo veel mensen voor konden samenbrengen. Het bewijst dat dit onderwerp bij de Gooikse bevolking leeft. Uit de vragenronde bleek overigens duidelijk dat er veel verschillende meningen leven bij de Gooikenaar. Dat spreekt aanzienlijk de indruk tegen die daarover in eerdere publicaties werd gewekt. Mee dank zij deze avond kregen de aanwezigen eindelijk de nodige argumenten om zich een gefundeerde mening te vormen.”

De organisatie toont zich ook tevreden over de grote interesse die men in Gooik kan wekken voor zulk deels technisch onderwerp. De invloed ervan voor het gewone leven kan aanzienlijk zijn, en daarom moet er aandacht aan besteed worden. Voorzitter Hemelinckx:  “Als politieke partij vinden wij het vanzelfsprekend dat we de inhoud van ons werk bij de burger brengen. De N-VA wil dit bereiken door het invoeren van een nieuwe debatcultuur in Gooik. Dit past volledig bij de opdracht die de burger ons gegeven heeft en daar zetten we ons ten volle voor in, eerder dan met alleen het organiseren van ontspanningsevenementen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is