Ongunstig advies in het dossier van de paardenfokkerij

Op 25 januari 2011

De gemeente Gooik gaf zopas een ongunstig advies in het dossier van de paardenfokkerij, die zou ingeplant worden ter hoogte van de Zijpstraat in Gooik.

Rechts van burgemeester Doomst, N-VA voorzitter Isabelle Pierreux en  drie kandidaat-bestuursleden voor N-VA Gooik, Raymond Moonens, Dirk Mommaerts en Kristel Moonens die de bal aan het rollen brachten. 

Eind vorig jaar brachten buurtbewoners 281 bezwaarschriften, tegen de bouw van een paardenfokkerij, naar het gemeentehuis van Gooik. “ Wij zijn totaal niet tegen een paardenfokkerij, maar niet op deze plaats, in een prachtig stukje ongerepte natuur”, verklaarde Dora Rampelberg toen. Blijkbaar heeft het schepencollege van Gooik de bezwaarschriften ter harte genomen en gaven ze nu een ongunstig advies. “ Wij willen met ons ongunstig advies aansluiten bij het eveneens ongunstig advies van het Ministerie van Landbouw”, verklaarde burgemeester Michel Doomst (CD&V).” Deze laatste instantie oordeelde dat de bewuste paardenfokkerij naar de toekomst toe geen volwaardig leefbaar bedrijf zou zijn. Tevens zijn wij niet akkoord met de inplanting van deze paardenfokkerij, want daarvoor zou men een open ruimte moeten aansnijdenen op die plek - naast de Zijpstraat - is dit niet verantwoord”, aldus de burgemeester. Het ongunstig advies wordt nu doorgestuurd naar Stedenbouw voor de verdere afhandeling van het dossier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is