N-VA Gooik reageert op verdwijnen motorcross Kester

Op 14 juni 2015

Al sinds 1974 zakken gepassioneerde motorcrossliefhebbers af naar de Kesterheide in Gooik. De editie van het voorbije weekend was misschien de laatste. Om dit te vermijden worden in Gooik bruggen gebouwd tussen meerderheid en oppositie om een oplossing te vinden.

N-VA fractieleider Kristoff Hemelinckx: “Het is zonder meer ondenkbaar dat zulke mooie traditie onderbroken of gestopt wordt. Deze cross is belangrijk erfgoed van ons dorp en onze streek. We willen met alle betrokken partijen rond tafel gaan zitten. Het is heel belangrijk dat ook de mensen uit Kester en omgeving hun mening kunnen geven over de toekomst van de cross. Voor N-VA Gooik is het duidelijk: de cross op de Kesterheide moet blijven bestaan.

Om dit kracht bij te zetten wil de N-VA fractie volop meewerken aan een toekomst voor de cross. “We werken graag en vol overtuiging mee aan een oplossing. We denken dat een weg zonder conflict, maar in overleg met alle partijen -waaronder Natuurpunt- de enige juiste is. De
voorbije jaren zijn de relaties tussen de burgemeester en de andere partijen zo verzuurd geraakt dat ze niet meer door dezelfde deur kunnen.

De grootste Gooikse oppositiepartij geeft aan klaar te staan om het conflict te ontmijnen en alle partijen rond tafel te brengen.

Hemelinckx besluit: “ We wachten op een sein van de burgemeester om met hem aan een
oplossing te werken. Samen met de andere betrokken partijen willen we vanuit de
Gooikse N-VA er alles aan doen om volgend jaar voor een 51ste editie van de motorcross
te zorgen!”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is