Masterplan Gooik leeft niet in Gooik

Op 30 maart 2014

Donderdag 27/3 was er om 20u in het volkscafé De Cam een dorpsbabbel die georganiseerd werd door het Gooikse gemeentebestuur. Het onderwerp waren de plannen om de dorpskern van Gooik te hertekenen. Hiervoor was het door het gemeentebestuur geselecteerde architectenbureau uitgenodigd om hun plannen toe te lichten. Het Gooikse bestuur wou de aanwezigen inspraak geven bij de opstart van het project, iedereen was dan ook vrij zijn te mening geven.

De lage opkomst, ongeveer 20 personen, was eerder ontgoochelend. Maar zeker de inhoud liet veel mensen op hun honger zitten. Oppositiepartij N-VA was met meerdere mensen aanwezig en reageert achteraf bij monde van voorzitter Hemelinckx: 

We zijn niet onder de indruk van deze voorstelling van het masterplan voor Gooik door het uitgekozen Gentse ontwerpbureau. In tegenstelling tot de andere inzendingen biedt het gekozen bureau geen visie noch concrete voorstellen waar het naartoe wil met onze gemeente. Wel werd er geluisterd naar het aanwezige publiek, maar het is tenslotte het bureau dat betaald wordt voor het ontwerp en niet de burger. Wat opviel was de duidelijke link met de ruilverkaveling, wat enkel
bij het winnende ontwerpbureau het geval was. De andere 3 specialisten die een voorstel indienden konden zich niet vinden in de inhoud en de binding met de ruilverkaveling. Ze geven ons, N-VA Gooik, dan ook inhoudelijk gelijk dat een ruilverkaveling niet nodig is. En tevens kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de inzet van dit ontwerpbureau als een schaamlapje gebruikt wordt om de ruilverkaveling proberen te rechtvaardigen
.”

De Gooikse burger krijgt volgens het betrokken bureau in de toekomst nog meerdere inspraakmomenten. Het is afwachten in welke mate de constructieve kritiek van deze avond opgenomen wordt.

Dit lijkt wel een zoveelste aflevering over de Gooikse ruilverkaveling, het vervolg zal niet lang op zich laten wachten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is