Het gemeenterapport: 'De meerderheid boert achteruit"

Op 7 februari 2016

Gooik -"De aanpak van het bestuur is ondermaats, vooral op financieel vlak", zo stelt Kristoff Hemelinckx, fractieleider van de N-VA in Gooik.

"Als men de cijfers uit het gemeenterapport van 2009 en 2015 met elkaar vergelijkt, is duidelijk te zien dat de meerderheid achteruit boert. De Gooikenaren beginnen stilaan het ware gelaat van de bestuursploeg te zien en dat is niet altijd even fraai. Zo kaartte N-VA een diefstal uit de kluis van het gemeentehuis aan, die de meerderheid probeerde weg te moffelen. Dat zegt veel over de manier waarop er in Gooik wordt bestuurd. Meer en meer burgers wonen de gemeenteraden bij en dat is ons inziens net omdat mensen zich vragen stellen bij bepaalde beslissingen", aldus N-VA-fractieleider Kristoff Hemelinckx.

"Vooral op financieel vlak laat het bestuur veel te wensen over. Het financieel wanbeheer geeft nu al aanleiding tot cijfers die elke boekhouder tot het failliet van de gemeente zou doen besluiten. Als oppositie kaarten we deze toestand aan en wellicht speelt ook dat mee in de minder goede resultaten voor het Gooikse gemeentebestuur. We vielen dan ook niet achterover als we het gemeenterapport onder ogen kregen".

"Vanuit N-VA proberen we op een constructieve en positieve manier oppositie te voeren. Helaas kan de meerderheid daar niet altijd overweg mee en worden initiatieven vaak in de kiem gesmoord. Toch zijn we ook van plan om de komende drie jaren de kritisch positieve lijn verder aan te houden", besluit Kristoff Hemelinckx.

Het oorspronkelijke  artikel vindt u hier: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_02102730

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is