Gooikse N-VA voorzitter is kandidaat bij Vlaamse verkiezingen

Op 2 mei 2014

Voor de komende Vlaamse en federale verkiezingen werden de kieskringen Leuven en Halle-Vilvoorde samengevoegd tot een provinciale lijst. Dit beperkt het aantal kandidaten dat elke partij kan voordragen. Toch slaagde de Gooikse N-VA afdeling er in om een kandidaat af te vaardigen.

De lokale voorzitter, Kristoff Hemelinckx, werd gevraagd om de lijst voor de Vlaamse verkiezingen mee te versterken.

Gemeenteraadslid en collega Steve Dehandschutter reageert: “De Gooikse leden hebben zich achter Kristoff geschaard om zijn campagne te steunen. De mensen uit het Pajottenland krijgen zo een alternatieve keuze aangeboden voor de traditionele namen die reeds vele jaren aan de macht zijn. We grijpen deze kans met beide handen, want dit is de mogelijkheid om verandering
en vooruitgang in Gooik en het Pajottenland te bekomen.”

Als actiepunten zal Hemelinckx niet enkel het nationale programma verdedigen maar er werden ook persoonlijke programmapunten uitgewerkt. Kristoff Hemelinckx: “Om onze kinderen een
toekomst te kunnen bieden moet de huidige generatie ook op zoek naar alternatieve energiebronnen. Vanuit mijn opleiding ben ik ervan overtuigd dat hiervoor de mogelijkheden van particuliere windenergie ten volle moeten gebruikt worden. Maar om de toekomst aan te kunnen moet ook het verleden zijn plaats krijgen. Respect voor ons slapend en levend erfgoed is dan ook aan de orde van de dag. Naast het nationale programma wens ik me ook voor deze beide zaken in te zetten.”

Naast Kristoff Hemelinckx uit Gooik vaardigt N-VA nog andere mensen uit het Pajottenland af
voor deze “moeder aller verkiezingen”. Geert De Cuyper uit Lennik, Jonas De Boeck uit Galmaarden, en Linda Van den Eede uit Roosdaal zijn ook terug te vinden op de Vlaamse lijst. Kristien Van Vaerenbergh uit Lennik neemt de 2e plaats in op de federale kamerlijst. En Veerle Stassijns uit Roosdaal is terug te vinden op de Europese lijst.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is