Bizar ...

Op 25 augustus 2013

De Open VLD Gooik is al een tijdje geïmplodeerd, de fractie in de gemeenteraad werd in aantal gehalveerd. Het is voor ons als N-VA spijtig dit op te moeten merken, want het verzwakt de kracht van de Gooikse oppositie.

Het is dan ook zeer bizar te merken dat er deze week een blaadje van onze collega’s OVLD in de bus valt waarin de indruk gewekt wordt alsof deze partij in de Gooikse gemeenteraad volop actief is.
Echter, de raadsleden van Open VLD Gooik hebben sinds begin januari nog niets gezegd, gevraagd of gedaan op de gemeenteraad. Dit ondanks onze vele vragen om samen te werken aan een positieve en constructieve oppositie.

Enig stemgeluid was wel te horen toen de mandaten, voorzien voor de oppositie, hen aangereikt werden door de meerderheid ...

Er wordt in het bewuste blaadje zelfs vermeld dat dankzij de VLD de aankoop van Paddenbroek ter discussie kwam, maar dit is een flagrante leugen: de N-VA raadsleden Steve Dehantschutter en Kristoff Hemelinckx hebben dit agendapunt naar voor gebracht, en Open VLD-fractieleidster Bellemans werd wel om haar mening gevraagd. Veel reactie hebben we toen niet gekregen, daarvoor hebben we moeten wachten tot we het blaadjes van Open VLD te lezen kregen.

We zijn blij met de inhoud van deze reactie, want ze sluit naadloos aan bij de visie van N-VA. Maar we vragen onze collega’s wel zulke discussies met de nodige eerlijkheid te benaderen en zich niet de resultaten van het werk van anderen toe te eigenen. Ik ben zeker dat onze collega’s van Open VLD hier in de toekomst rekening mee zullen houden!

Kristoff Hemelinckx

Voorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is